Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
50 dkg darált hús
pirospaprika
só
bors
2 db paradicsom
40 dkg tészta (szarvacska, penne)
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, majd megpirítjuk az olajon. Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk. A tűzről levéve elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kicsit levet ereszt, beletesszük a kockára vágott paradicsomot és néhány perc alatt készre főzzük.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük és összekeverjük a darált hússal. A tésztát tálaláskor megszórhatjuk sajttal.
Forrás: http://www.mindmegette.hu/egyszeru-daralt-husos-teszta.recept